top of page
01. Groepsfoto 02-06-2020 klein.png

Mondial Movers ontvangt Keurmerk Sociale Onderneming

 

Het Keurmerk Sociale Onderneming is op 2 juni jl. uitgereikt aan de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers. Met het keurmerk kan Mondial Movers nu met gepaste trots laten zien dat het een bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De gezamenlijke inzet van de  20 Mondial-bedrijven heeft het afgelopen jaar geresulteerd in een maatschappelijk aandeel van maar liefst 1,6 miljoen euro!

Mondial Movers heeft sociaal ondernemen en duurzaamheid in het hele bedrijf geïntegreerd. “Sociaal ondernemen is voor ons het uitgangspunt: wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en wat terug te doen voor de samenleving”, aldus Marcel de Waal, algemeen directeur van Mondial Movers.

De hele organisatie zet zich in voor het realiseren van 5 Sustainable Global Goals, te weten: Geen armoede; Goede gezondheid en welzijn; Eerlijk werk en economische groei; Ongelijkheid verminderen; Klimaatactie. Zo wordt er op het gebied van duurzaamheid al jaren geïnvesteerd in elektrisch vervoer. Als het gaat om het sociale aspect dragen de Mondial-bedrijven een steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans om in de bedrijven aan de slag te gaan. Maar dat is nog niet alles. Zo sponsoren de Mondial-bedrijven regelmatig lokale initiatieven en verenigingen én steken de medewerkers ook zelf de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Dat varieert van vrijwilliger bij de politie tot het geven van gastlessen op scholen of het vervullen van bestuursfuncties bij goede doelen.

Mondial Movers is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat niet alleen zegt dat het sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vindt, maar het ook waarmaakt! Met het keurmerk kan Mondial Movers dit uitdragen en anderen wellicht tot inspiratie zijn.

01. CERTIFICAAT Mondial Movers KSO met S
Maatschappelijk aandeel png.png
bottom of page