top of page
Nieuw Logo MM Foundation [pms].png

Mondial Movers Foundation lanceert Speelgoededoelendoos

Met de lancering van de Speelgoededoelendoos is de Mondial Movers Foundation officieel van start gegaan! Het doel van de stichting is om armoede en eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Dit doen we onder meer door speelgoed in te zamelen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Foto Speelgoededoelendoos.jpg
Mondial Movers Foundation.jpg

De stichting is opgericht door Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie met vestigingen in heel Nederland. Tijdens de werkzaamheden komen verhuizers bij uiteenlopende klanten over de vloer (variërend van particulieren, tot zorginstellingen en maatschappelijke organisaties). Zij zien problemen in de samenleving die ontstaan door eenzaamheid en armoede. Om hier op structurele wijze iets aan te doen heeft Mondial Movers haar eigen Foundation opgericht.

Eén van de acties van deze stichting is de ‘Speelgoededoelendoos’. De 20 Mondial Verhuisbedrijven geven deze unieke verhuisdoos mee aan gezinnen die gaan verhuizen. Een verhuizing is vaak het moment waarop volwassenen, maar ook kinderen goed kijken wat ze wel en niet meenemen naar de nieuwe woning. Om te voorkomen dat er speelgoed wordt weggegooid dat in goede staat verkeert, kunnen kinderen dit speelgoed in deze speciale verhuisdoos doen. Mondial Movers haalt de dozen weer op en zorgt er samen met de stichting Present voor dat ze terecht komen bij gezinnen die het niet zo breed hebben.

Deze verhuisdoos is ontworpen door Roberto Baldussi van reclamebureau TIME, één van de sponsoren van de stichting. Monique Baldussi, mede-eigenaar van TIME, zit daarnaast op persoonlijke titel in het bestuur. “Armoede is lang niet altijd zichtbaar en het is ook zeker niet iets dat alleen speelt in achterstandswijken. Het komt veel vaker voor dan mensen denken. Wij willen met onze stichting verlichting bieden door kwalitatief goed speelgoed te doneren aan gezinnen, zodat ouders wat extra’s kunnen geven aan hun kinderen voor verjaardagen en feestdagen.”

Naast de Speelgoededoelendoos is er ook een andere belangrijke pijler voor de Foundation: de Verhuisfamilie. Vanuit deze tak worden mensen ondersteund die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar zelf niet de financiële middelen en het netwerk voor hebben. In samenwerking met de vrijwilligers van de stichting Present en de professionals van de Organisatie voor Erkende Verhuizers worden deze mensen geholpen met hun verhuizing.

Meer informatie over onze activiteiten is te vinden op www.mondialmoversfoundation.nl
 

bottom of page