top of page
MM vanuit eps.png
2006 Verhuizing taart.jpg

Sociaal ondernemen: oog voor de samenleving

Mondial Movers neemt haar verantwoordelijkheid als sociale ondernemer en komt dan ook regelmatig in actie om mensen te helpen. Zo heeft de Mondial vestiging in Groningen onlangs kosteloos een verhuizing uitgevoerd in het kader van de actie 100%NL Helpt.

Nadat de coronacrisis uitbrak in Nederland ontstonden er tal van initiatieven om mensen te helpen die door de omstandigheden in nood zaten. Vanuit de radiozender 100%NL werden uiteenlopende hulpvragen in behandeling genomen, waaronder de roep om hulp van een mevrouw die door omstandigheden moet verhuizen maar daar niet de middelen en het netwerk voor heeft om dat te regelen. Er werd contact gezocht met Mondial Oostland Verhuizingen, gevestigd in de regio waar deze mevrouw woont. In goed overleg werd er een verhuisdatum ingepland, waarop de inboedel geheel belangeloos werd overgebracht naar de nieuwe bestemming. “Zonder jullie was mij dit echt nooit gelukt. De heren hebben onwijs goed werk gedaan. Het ging sneller dan ik had verwacht”, reageerde mevrouw na afloop. “Wat een rust heeft het mij gegeven. Ik blijf in herhaling vallen, maar wat ben ik jullie dankbaar!”

Sociaal ondernemen

Mondial Oostland Verhuizingen is gevestigd in Kolham en maakt onderdeel uit van Mondial Movers. Dit is een landelijke verhuisorganisatie met vestigingen in heel Nederland. Sociaal ondernemen staat hoog in het vaandel en alle Mondial Verhuisbedrijven zijn dan gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Dit certificaat is een bevestiging van het feit dat de bedrijven zich inzetten voor de samenleving. Dit doen de medewerkers onder andere door bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Eén van deze doelen gaat om het bestrijden van armoede, waar deze actie voor 100%NL Helpt onder valt. Een initiatief waar Mondial Movers vanuit haar eigen expertise een steentje aan bij kon dragen. Een kleine moeite voor het verhuisteam, maar een groot gebaar voor de hulpvrager. 

bottom of page